dinsdag 24 mei 2022

Gevolgen van een oorlog


 Als ik dit schrijf is de oorlog in Oekraïne al ongeveer 3 maanden gaande en lijkt het erop dat het daar nog wel enige tijd onrustig zal blijven en het is onduidelijk of dit nog gevolgen kan hebben voor eventuele geplande vakanties naar landen meer oostelijk van Tsjechië.

Omdat door deze oorlog, die door Ruslands leider Vladimir Poetin is gestart, alles op zijn kop staat is er opnieuw een hindernis opgeworpen om vrij en argeloos op pad te gaan.

Naast de exorbitant gestegen prijzen van brandstof en energie zijn ook de prijzen van levensmiddelen met tientallen procenten gestegen en, alhoewel dat in sommige kringen ontkent wordt, is het dagelijkse leven bijna onbetaalbaar geworden voor velen.

Ook voor ons heeft het natuurlijk gevolgen en moeten we de broekriem toch flink aanhalen en ook op de vakanties met de camper vooraf goed uitrekenen en plannen wat de kosten en andere gevolgen zijn.

In een deel van Europa zijn daarnaast ook nog enkele corona maatregelen van toepassing dus is een goede planning onontbeerlijk, reden dus om te besluiten óók dit jaar dichterbij huis te blijven dan aanvankelijk gepland waardoor de, in gedachten reeds geplande trip naar Hongarije zal moeten worden verplaatst naar een latere datum.

De afgelopen maanden zijn opgegaan aan het herstel van de camper en deze is, op wat kleinigheden zoals het vervangen van een doorvoer en een ontluchting op het dak en het aanbrengen van een nieuwe UV bestendige toplaag na, nu klaar.

Ook heeft oma in de afgelopen maand een zware operatie ondergaan en is deze nog herstellende en moet ze thuis aansterken, gelukkig mag ze wél op vakantie en daar maken we dan maar gebruik van en gebruiken we zo wat van de opgespaarde vakantiedagen.

Inmiddels hebben we al een korte vakantie met de camper gehad en een week met de kleinkinderen op een camping in Herentals gebivakkeerd zodat we goed konden controleren of de reparaties het houden.

De eerstkomende vakantie zit alweer in de pijplijn en woensdag aanstaande zullen we dan opnieuw een weekje gaan toeren in de streek onder Brabant en Limburg, in België en Duitsland, dit om de kosten laag te houden en bij eventuele problemen snel naar huis kunnen.