woensdag 18 maart 2020

Positief blijven

Vanmorgen tijdens de briefing van het RIVM aan de tweede kamer bekroop me het gevoel dat ze eigenlijk helemaal niet weten hoe ze met het nieuwe Corona virus moeten omgaan en gokken ze maar wat om vooral niet het idee te wekken dat ze met de handen in hun haar zitten.

Natuurlijk is het niet zomaar opgelost maar de aanpak die nu wordt gehanteerd, hier en daar een maatregeltje, zal Nederland niet gaan helpen en zal voor héél veel doden gaan zorgen ben ik bang.

Vanmiddag tijdens het debat dat hierover gehouden werd werd opnieuw pijnlijk duidelijk dat niemand zich raad weet met de ellende en als Geert Wilders aan het woord is zie je hoe woedend hij is over de aanpak, die hij te laks en te laat noemt.

Het kabinet speelt Russisch roulette met de levens van ons Nederlanders en vanuit de VVD en de andere tegenstanders van Wilders bestaat grote minachting over zijn uitspraken.

Wat het kabinet echter vergeet is dat Wilders wél gelijk heeft en dat, bewust of onbewust, het kabinet een gevaarlijk spel speelt door niet maximaal in te zetten op isolatie van het probleem.

In de afgelopen jaren heeft het VVD tuig onze zorg verkwanseld aan de verzekeraars en ze als kers op de taart winstuitkering op diezelfde zorg beloofd, de banken gesteund en getracht de corporate elite te bevoordelen en heeft het de zorg afgebroken, ziekenhuizen failliet laten gaan, 75.000 zorg medewerkers op straat laten zetten en de Nederlandse burger uitgekleed tot op het bot.

In ieder geval zullen we, hoe dan ook, gaan zien dat dit virus onbeheersbaar is en we het gevecht zullen verliezen, Corona is de nieuwe Spaanse griep, of nog erger misschien, de nieuwe pest pandemie.

Intussen worden er in Italië en Spanje records gebroken en stijgen de besmettingen in rap tempo, nét als de sterfgevallen en is in China naar het schijnt een 3e mutatie van het virus ontdekt en zijn genezen verklaren mensen opnieuw besmet.

Je kunt er niet meer omheen de natuur vecht terug en pakt de overbevolking aan, althans zo lijkt het, en het Coronavirus zal nog wel enige tijd voor problemen gaan zorgen.

Laten we in elk geval n iet vergeten om, zodra de Corona crisis voorbij is, af te rekenen et de neo-liberale dieven die er voor gezorgd hebben dat in Nederland, door alle bezuinigingen, de kans op een IC bed in een ziekenhuis vrijwel nihil is en dat de burgers alweer het onderspit delven en de vetnekken van VVD en companen alleen maar voor zichzelf zorgen, in goede en daarna óók in slechte tijden.